Psykolog

Johanna Eliasson

Välkomna att även besöka http://spejapsykologi.se/ 

Välkomna nya och gamla besökare!

Nu hittar du mig även på Speja Psykologi. Jag och min kollega Sara Renklint erbjuder där fler tjänster inom det psykologiska fältet. Du kan självklart även fortsättningsvis träffa mig för individuella samtal, precis som tidigare, och du bokar på samma sätt via kalendern i kaddio. Just nu ligger endast ett begränsat antal bokningsbara tider ute i kalendern. Om du inte hittar någon tid som passar, hör av dig så finns det oftast en lösning! 

https://spejapsykologi.se/

Välkommen!

Om du letar efter en legitimerad psykolog som kan träffas när du vill, där du vill, och utifrån dina behov och önskemål så har du kommit rätt. Jag arbetar digitalt, vilket gör det möjligt för dig att ta ditt besök från där du befinner dig. 

Jag erbjuder psykologsamtal privat, vilket innebär att du kan boka tid för samtal om precis det du vill, ses med en frekvens som passar, och ha en samtalslängd som passar dig och det du söker för. 

Jag arbetar med behandling av psykisk ohälsa som exempelvis stress, ångest, OCD, eller nedstämdhet. Jag arbetar även med personlig utveckling, motiverande samtal och coachning utifrån dina mål och önskemål.

Boka ett samtal så hjälps vi åt att göra en plan för att du ska komma dit du vill i livet.

Johanna Eliasson Leg. Psykolog

Johanna Eliasson

Leg. Psykolog

Johanna har erfarenhet av att arbeta som psykolog både inom region och privat, och har arbetat med både ungdomar, familjer och vuxna. 

Hälsa som helhet utifrån individens unika förutsättningar och livsomständigheter är viktigt. Johanna arbetar gärna med långsiktigt gott mående som mål, utifrån ett helhetsperspektiv på livet. 

Johanna är medlem i Sveriges psykologförbund och Psykologföretagarna. Du som patient skyddas därför av patientförsäkring enligt patientsäkerhetslagen 2010:65

Det kan vara ett stort steg att boka en tid hos en psykolog. Det behöver det inte vara, mycket tack vare möjligheten att nu ses digitalt från en plats där du är bekväm, och på en tid som passar dig. Det är viktigt att känna förtroende för sin psykolog, och att det känns tryggt. Hos mig kan du boka ett "prova på" besök till reducerat pris där vi kan bekanta oss med varandra, och du får känna på hur det är att träffa just mig.

Ofta är det hjälpsamt att bara få uttrycka sina tankar och känslor högt för någon som lyssnar. Ibland behövs ett nytt perspektiv, en annan förståelseram eller praktiska verktyg för att få till den förändring man önskar. Det är det vi psykologer är experter på. Ofta kan man redan efter första besöket uppleva stor skillnad i exempelvis hur man kan se på, och förstå det som inte känns rätt i livet. Din förändring börjar kanske här?

Ta kontakt!

Många funderar på att boka tid hos en psykolog, men väntar, och tänker att det kanske blir bättre, att problemen inte går att göra något åt, eller att just deras problem inte är sånt som psykologer arbetar med. Det är sant, att många problem blir bättre med tiden, eller försvinner, men inte alla. Exempelvis kan den som drabbas av nedstämdhet eller ångest istället falla in i fler och fler beteendeförändringar som undvikanden och isolering vilket leder till försämrat mående. Behandling eller stöd i ett tidigt skede kan förkorta lidandet och gör att förändringar blir enklare att genomföra.

Det är också sant att alla psykologer inte arbetar med alla frågor. Inom den offentliga vården finns riktlinjer och prioriteringar, och allt klassas inte som vård. Dit hör exempelvis personlig utveckling eller arbete med fördjupad självkännedom. För sådant behöver man vända sig till en privat psykolog. 

Om du har frågor eller funderingar, hör av dig på mail, telefon, eller via kontaktformuläret nedan.

Kontaktformulär

Välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar, eller om steget att boka en tid känns för stort.  Du når mig via mail, telefon, samt via detta formulär.

Tänk på att inte skriva känslig information i kontaktformuläret. 

OBS! Vid behov av akut hjälp eller har tankar på att ta ditt liv kontakta en hjälplinje exempelvis mind 90101, en akutpsykiatrisk mottagning, eller ring 112!